Otac Jovan Radovic

Отац Јован Радовић: “У Светогеогијевском дому у Подгорици 11. октобра почиње са радом Школа црквеног појања по Мокрањцу“

Име: 10. 10. 202 Otac Jovan Skola pjevanja; Опис: Школа црквеног појања по Мокрањцу Тип: audio/mpeg

Свештеник Јован Радовић парох подгорички позвао је, гостујући на таласима Радија ,,Светигора“, заинтересоване да се пријаве за похађање часова Школе црквеног појања по Стевану Мокрањцу која почиње са радом у понедјељак 11. октобра са благословом Његовог високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија.

Отац Јован каже да ова Школа постоји већ четрнаесту годину под његовим руководством. Почиње у октобру и траје до јуна мјесеца. Часови се одржавају понедјељком и четвртком од 18- 19 часова у Светогеоргијевском дому (нова зграда код Цркве Светог Ђорђа под Горицом, у Подгорици). Школа црквеног појања обухвата учење црквенословенског језика, Свете литургије и Осмогласника.

,,Акценат је стављен на редовност на часовима а пријављују се људи од 14- 70 година по досадашњем искуству. Заинтересовани који нису до сада, могу се пријавити наредна прва три часа“- каже отац Јован и додаје да је кроз ову школу до сада прошло око 300 људи.