Zabljak 12

Отац Мирчета Шљивачанин: Уграђујући се у Цркву Божју, изграђујемо себе и своје породице и темељимо их на најважнијем, најсигурнијем темељу – на Богу живоме

Име: 15.08.2020 Otac Mirceta besjeda; Опис: Уграђујући се у Цркву Божју, изграђујемо себе и своје породице и темељимо их на најважнијем, најсигурнијем темељу – на Богу живоме Тип: audio/mpeg

На празник Изношења Часног и Животворног Крста и Свештеномученика Макавеја, у петак, 14. августа 2020. код цркве Преображења Господњег, на Жабљаку обављено је освећење новог звона и крста за обновљени звоник.

Чин освећења, уз молитвено присуство вјерног народа, обавили су: протојереј Мирчета Шљивачанин, свештенослужитељ при Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, и протојереј Миливоје Јововић, парох жабљачки.

Zabljak 10Након освештања, сабранима се пастирском бесједом обратио свештеник Мирчета Шљиванчанин, који је казао да је Часни Крст символ свете вјере, Крст је сила и снага православних хришћана зато што је на њему, како је истакао, Господ принио жртву за живот свијета.

„Постављање овог крста на обновљени звоник представља управо нашу љубав према Богу и према људима. То Црква свједочи и проповједа, то ми православни хришћани живимо. А ово звоно које ћемо, такође, подићи на звоник је глас који позива људе да тако живе, дакле, звоно позива људе да живе хришћанским животом, да се сјећају тога што је Господ урадио, те љубави према Богу, љубави према човјеку“, рекао је отац Мирчета.

Заблагодарио је свима који су допринјели да се обнови звоник, с благословом Преосвећеног владике Јоаникија, а трудом и молитвом надлежног пароха о. Миливоја и свих честитих и племенитих људи, Жабљачана, Дурмитораца, који су уложили труд и жртву да се подигне овај звоник, да се звоно и Часни крст прибаве.

„Свако ко је допринио да се ово учини, а што год да се у Цркви добро учини, себи добро чини. Чинећи својој Цркви добро, чинимо себи добро. Уграђујући се у Цркву Божју, изграђујемо себе, изграђујемо своје породице и темељимо их на најважнијем, најсигурнијем темељу – на Богу живоме, на вјери у Бога, на ономе што је сигурно, истинито, право и праведно“, поручио је протојереј Мирчета Шљиванчанин.