Otac Nikola Pejović

Otac Nikola Pejović dobitnik godišnje nagrade Udruženja novinara Crne Gore za reportažu “Litije u Crnoj Gori”

Glavni urednik Radija “Svetigora” protojerej Nikola Pejović dobitnik je godišnje nagrade Udruženja novinara Crne Gore za najbolju reportažu, saopšteno je danas iz Udruženja novinara Crne Gore.

Nagrada mu je pripala za reportažu “Litije u Crnoj Gori”, koja je nagrađena i na ovogodišnjem 25. Interferu, internacionalnom festivalu reportaže i medija. Nagrada za najboljeg fotoreportera pripala je Nikolini Kovačević iz Nikšića za izložbu fotografija „Hapšenje vladike Joanikija“.

 

Saopštenje UN CG o godišnjim novinarskim nagradama objavljujemo u cjelosti:

Žiri Udruženja novinara Crne Gore održao je danas sastanak na kome je donio doluku o dodjeli nagrada novinarima tog Udruženja za 2020. godinu. Žiri je jednoglasno donio sljedeće odluke.

Nagrade za životno djelo dobili su: Rade Vukićević, dopisnik beogradskih medija“ iz Crne Gore, Ranko Pavićević, bivši novinar Radija Crne Gore i dopisnik „Dana“ iz Budve i Momčilo Vuksanović, osnivač „Srpskih novina“, srpske TV i radija.

Žiri je odlučio da godišnje nagrade za 2020. godinu pripadnu Mišu Vujoviću, novinar „IN4S“, Perica Đaković, novinar i urednik Novi TV, Iva Bajković, bivši novinar RTCG-a i bivši glavni odgovorni urednik RTV Budva, Rajka Raičević, urednik političke rubrike u „Danu“.

Nagradu za najbolje reportažu dobio je direktor Radio „Svetigore“ otac Nikola Pejović za reportažu „Litije“.

Nagrada za kolumnu pripala je kolumnisti Mihailu Medenici za kolumnu „Tišina“.

Nagrada za najboljeg fotoreportera dobila je Nikolina Kovačević iz Nikšića za izložbu fotografija „Hapšenje vladike Joanikija“.

Nagrada za najbolji sajt i blog u 2020. godini pripala je Ivanu Miloševiću, uredniku sajta „Srpska24“ i bloga „Srpski odgovor“.

Žiri UNCG u sastavu Dražen Živković, predsjednik, Gojko Raičević i Tihomir Burzanović, članovi, odluke je donio jednoglasno između 50 pristiglih predloga za nagradu.

UNCG je povodom 150 godina novinarstva u Crnoj Gori i 75 godina Udruženja donio odluku i da prvu spomenicu povodom ovih značajnijih jubileja dodijeli prof. dr Zdravku Krivokapiću, koji bi trebalo da bude i predsjednik Organizacionog odbora akademije povodom 150 godina novinarstva .

Nagrade i priznanja biće dodijeljene 23. januara na Dan novinara Crne Gore uz poštovanje epidemioloških mjera.

Podgorica, 21.januar

Predsjednik žirija
Dražen Živković