Бијело Поље

Отац Никола Скопљак на бјелопољској литији: “Сабрани на литијама су господа јер носе Господа у себи а образовани јер имају образа и боре се за наше Светиње које су сазидали наши преци и које ћемо ми оставити вашим потомцима“

Име: 27. 02. 2020 Litija Bijelo Polje Otac Nikola Skopljak; Опис: Сабрани на литијама су господа јер носе Господа у себи а образовани јер имају образа и боре се за наше Светиње које су сазидали наши преци и које ћемо ми оставити вашим потомцима Тип: audio/mpeg

Око 15 000 Бјелопољаца учествовало је вечерас у крсном входу од Цркве Светих апостола Петра и Павла до Цркве Светог Николе у Никољцу. Великом броју сабраних вјерника бесједом се обратио протојереј Никола Скопљак који је казао да је, као свештеник, поносан на све сабране на овој литији јер показују љубав, доброту и честитост Божију, ходајући мирно и достојанствено овим улицама, онако како доликује православним Хришћанима и освећујући улице наших градова.

“Замолићу и све који не долазе на ове литије да и они дођу и да се придруже овом народу Божијем. Колико год им све ово нестварно изгледало, и колико год се плашили да се појаве на овим улицама, једнога дана, кад све ово прође, исти ти људи сусретаће се свакодневно са овим људима који су у литији па ме занима како ће и њих и Бога тада погледати у очи“- казао је отац Никола Скопљак.

Он је казао да су сабрани на литијама господа јер носе Господа у себи а образовани јер имају образа и боре се за наше Светиње које су сазидали наши преци и које ћемо ми оставити вашим потомцима.