Policija

Отац Радомир Никчевић: Ми бранимо и волимо Црну Гору

Име: 27.12.2019-Otac Radomir Nikcevic govor; Опис: Ми бранимо и волимо Црну Гору Тип: audio/mpeg

Протојереј-ставрофор Радомир Никчевић, архијерејски намјесник херцегновски, казао је вечерас сабранима на Блажовом мосту у Подгорици, у близини Скупштине Црне Горе која ће гласовима владајуће већине, како је најављено, изгласати спорни и дикриминаторни закон о слободи вјероисповјести, да нас је Бог благословио да будемо учесници историје Црне Горе:

Велики је благослов данас бити са вама овдје и са свима онима широм Црне Горе који у овом тренутку својим неслагањем са овим законом показују вјерност Богу, својој Цркви, Светом Василију Острошком и Светом Петру Цетињском, својим гробовима.

Отац је изразио наду да има разумних људи и око предсједника Мила Ђукановића, као и у његовој партији, у овој држави и да ће одустати од, како је рекао, лудог наума – усвајања овог спорног закона

Ми смо ту! Читава Црна Гора је устала, не против Црне Горе, не дај Боже! Ми волимо Црну Гору и нема данас међу нама ни једнога овдје чији ђед, прађед, чији преци нијесу дали живот за Црну Гору. Ми бранимо и волимо Црну Гору, ми волимо Црну Гору највише и желимо да се она сачува и да ни једна кап крви, не дај Боже, не падне у Црној Гори.“

Прота Радомир је казао да је ово последњи позив посланицима у Скупштини да одустану од лудога наума једнога човјека и да то није само молба са овог скупа у Подгорици, већ народа по Црној Гори који је устао јер препознаје неправду и брани своје светиње.

Ми нећемо одустати и нећемо дати. Грдно се варају они који мисле да могу једну стопу црквене земље да узму, једну једину стопу а камоли мошти Светога Василија и Светога Петра Цетињскога. То неће моћи и то ноћас морају да знају посланици кад доносе одлуку само једнога човјека.

На крају протојереј-ставрофор Радомир Никчевић се обратио полицајцима који су блокирали прилаз Скупштини, истичући да је то наша најљепша полиција на свијету и да личе на своје претке, те да, иако су на свом задатку, морају да знају да се у овим тренуцима понашају како треба.

Ми од њих очекујемо вечерас да и они схвате на чијој си страни. Све вас поздрављамо и благосиљамо! Поздрављамо и нашу браћу широм Црне Горе, благосиљамо њихова окупљања и молимо их да ниједан прекршај саобраћајни, а камоли неки други не направе. Благосиљамо их да зауставе ово лудило, не морају да долазе у Подгорицу, нас довољно овдје има. Мора свако ко је крштен, ко је хришћанин у свом мјесту, у најмањем селу, да се окупи и покаже да припада Светоме оцу Василију. Живели, све вас Бог благословио“, казао је на крају свог обраћања протојереј-ставрофор Радомир Никчевић, архијерејски намјесник херцегновски.

Весна Девић

Извор: mitropolija.com