за чесму и парк 4

Отац Синиша Смиљић позива да се саборно уградимо у пројекат изградње чесме и парка поред улцињског храма Светог Николе

Име: 01. 02. 2023-Otac Sinisa Smiljic; Опис: "01. 02. 2023-Otac Sinisa Smiljic". Тип: audio/mpeg

Парох улцињски протојереј Синиша Смиљић је, у разговору за Радио “Светигору“, позвао да се сви саборно уградимо у изградњу чесме и парка поред улцињског храма Светог Николаја Мирликијског, чија би изградња по предрачуну на основу пројекта требало да износи око 15. 000 евра.

Sinisa Smiljic

“Као сложна парохијска заједница, осим живе Цркве Божије, која је вјерни народ који се сабира око улцињске Светиње, ми обнављамо и уљепшавамо и Дом оца нашега, храм Светог Николаја Мирликијског. Много смо тога заједнички урадили у последњих неколико година. Све у славу Божију, част светитеља и предака наших а за наше потомке, којима ћемо све то оставити.

У циљу нашег опстанка, морамо се трудити непрестано, да стално идемо напријед. Напредак се, хвала драгом Богу, види и видјеће се јер смо тек почели.

Као сложна, обожена и умножена заједница можемо много тога урадити.

Позивамо све људе добре воље да помогну колико су у могућности овај пројекат. Свако да помогне на начин који може. Како је коме Бог дао, да тако и он да узврати. Неко у новчаним средствима, неко у грађевинском материјалу, неко у физичком раду а ако не може овако, нека помогне молитвом, нека се помоли Богу да истрајемо и завршимо.

Нашем храму недостаје овако једна лијепа чесма, да када будемо долазили са својом дјецом, унуцима, пријатељима у свој храм и своју светињу, да имамо гдје утолити поред духовне жеђи и тјелесну жеђ, да се умијемо и освјежимо, па онда да можемо и сјести и одморити поред наше светиње у најљепшој порти и маслињаку. Искушења кроз која пролази наша црквена заједница у Улцињу само нас чини јачима“- каже отац Синиша.

Ваше новчане донације је најбоље да уплатите на жиро рачун црквене општине код ЦКБ банке на број: 510-11987-66 (са назнаком “за чесму и парк“).

Такође, ваше донације можете приложити свакод дана у храму Светог Николе у Улцињу од 17-18 часова или недељом од 08-12 часова.