Божур

Отац Слободан Јокић и Никола Цицмил говорили о хуманитарној акцији “Божур за дјецу Ораховца“ у организацији НВО “Пандурица“ из Никшића

Име: 19.10.2020 OTAC BOBAN JOKIC I NIKOLA CICMIL BOZUR ZA DJECU ORAHOVCA; Опис: Божур за дјецу Ораховца Тип: audio/mpeg

Отац Слободан Јокић: “Наше не дамо светиње родило се на Косову“

Никола Цицмил: “Одлазак на Косово и Метохију је одлазак на ђедовину, на своје. И жалосно је да у Европи у данашње вријеме људи живе у тако тешким условима“

BoŽur Za Djecu OrahovcaСа благословом протојереја-ставрофора Слободана Јокића архијерејског намјесника никшићког, акција “Божур за дјецу из Ораховца“ почела је крајем септембра и трајаће до 26. новембра, када ће чланови НВО ,,Пандурица“ отићи на Косово, у прву недјељу након ктиторске славе манастира Високи Дечани-Светог Краља Стефана Дечанског, однијети помоћ дјеци Ораховца.

Говорећи о овој акцији, као и о својим утисцима које носи из честих поклоничких путовања Светињама Косова и Метохије, отац Бобан Јокић позива слушаоце Радија ,,Светигора“ да учествују у овој благословеној милосрдној акцији и додаје да се и наше не дамо Светиње родило на Косову јер смо од страдалног народа Косова и Метохије учили како се бране Светиње.

Прелијепи привезак у облику косовског божура, који је изникао из крви косовских јунака који су, на челу са царем Лазаром, своју крв пролили на Косову пољу изабравши Вјечно а не земаљско царство, може се купити по симболичној цијени од 3 евра, у скоро свим црквама у Црној Гори, и шире. О свему томе заинтересовани се могу информисати путем фејсбук странице НВО ,,Пандурица“-каже координатор акције Никола Цицмил који такође позива да учествујемо у акцији и донирамо симболичних три евра, док ће нас овај прелијепи привезак увијек подсјећати на наше нераскидиве везе са Метохијом и Ораховцем.