Litija Zupa

Отац Слободан Јокић највљује Молебан и Литију у Никшићу

Име: 09. 02.2020 Otac Slobodan Jokic Najava litije; Опис: Отац Слободан Јокић највљује Молебан и Литију у Никшићу Тип: audio/mpeg

У недјељу, 9. фебруара 2020. у Саборном храму Светог Василија Острошког, у 18 часова, биће служен Молебан, а након тога, молитвени ход проћи ће кроз Никшић.

Неколико литија ће, у молитвеном ходу, доћи из околних мјеста и прикључити се великој никшићкој литији: из Жупског манастира, у 14 часова и 30 минута, из Драговољића од цркве Вазнесења Господњег, у 15 часова, овим двијема литијама у Рубежама ће се прикључити вјерни народ, који полази из Лукова, од храма Светог Јована Крститеља, у 15 часова, а на рампи жељезарској, придружиће се литија из Озринића, која креће у 16 часова од цркве Пресвете Богородице. Сви заједно ће око 18 часова стићи пред никшићки Саборни храм и присуствовати Молебану Пресветој Богородици.

О данашњим молитвеним сабрањима у Никшићу, за одбрану свете вјере православне и наших светиња, за Радио Светигору говори протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки.

Са оцем Слободаном је разговарала Сенка Чоловић Шумић