Litija Bar

Отац Слободан Зековић најављује барску литију у четвртак и подсјећа да “ко једном уђе у литију из ње више не излази”

Име: 04. 02. 2020 Otac Slobodan Zekovic litija Bar; Опис: Отац Слободан Зековић најављује барску литију Тип: audio/mpeg

Протојереј-ставрофор Слободан Зековић архијерејски намјесник барски најављује литију коју ће, у четвртак 6. фебруара, улицама града под Румијом предводити парох мостарски протојереј-ставрофор Радивоје Круљ архијерејски замјеник преосвећеног Владике захумско-херцеговачког Г. Димитрија. Литија ће кренути улицама Бара након Молебана Пресветој Богородици који ће у барском Саборном храму Светог Јована Владимира почети у 18 часова.

Otac Slobodan Zekovic
Протојереј-ставрофор Слободан Зековић.

Отац Слободан каже да су литије, хвала Богу, све бројније али да пуно значи и подршка коју добијамо из цијелог свијета што нам улива додатну снагу да истрајемо у овој праведној борби коју је покренуо вјерни народ.

Наша мирна и достојанствена борба задивила је цио свијет. Ово јединство у Духу и молитви и истрајност коју народ показује и наш труд и жртва неће остати без плода. Јер Господ је са нама а кад је Он са нама ко ће против нас. Идемо до побједе, и повлачења овог срамног закона из правног живота Црне Горе“-поручује отац Слободан и додаје да ко једном уђе у литију из ње више не излази