Patrijarh Crkva Ružica

Patrijarh Irinej: Kad izađemo pred lice Božije pokazaćemo se delima svojim

Ime: 15.12.2019 patrijarh-Ruzica; Opis: "15.12.2019_patrijarh-Ruzica". Tip: audio/mpeg

Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej služio je danas, 15. decembra 2019. godine, u nedelju 26. po Duhovima, Svetu Arhijerejsku Liturgiju u crkvi Ružici na Kalemegdanu u Beogradu.

Njegovoj Svetosti sasluživali su protojereji–stavrofori dr Savo B. Jović i dr Predrag Puzović i đakoni dr Sava Milin i dr Srboljub Ubiparipović.

Svetoj Arhijerejskoj Liturgiji molitveno su prisustvovali starešina hrama protojerej–stavrofor dr Vladimir Vukašinović i protojereji–stavrofori dr Dragan Milin i dr Dragan Protić.

Posle Svetog Pričešća, Svjatjejši je proizneo besedu u kojoj je poučio sveštenstvo i verni narod istakavši da je „Gospod Otac naš, a kada je Bog Otac naš, onda smo i svi mi braća među sobom“. To možemo videti u veoma važnoj priči iz današnjeg Jevanđelja, kroz koju nam Gospod saopštava da smo mi narod Božiji koji dolazimo i prolazimo kroz ovaj svet. „Mi ovde na zemlji imamo svoj rok, svoje vreme, koji treba da ispunimo i da se vratimo domu svome. A dom naš je Carstvo Božije, i mi se ovde pripremamo svojim trudom i blagodaću Božijom “, rekao je Svjatjejši. I zato sve što imamo, primili smo kao dar od Gospoda, a jedino što imamo to su naša dela.

Izvor: Radio Slovo ljubve