Patrijarh Porfirije

Patrijarh Porfirije: Sve što činimo neka bude prožeto verom u Gospoda

Ime: 12. 04. 2021 Patrijarh Porfirije; Opis: Sve što činimo neka bude prožeto verom u Gospoda Tip: audio/mpeg

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije služio je 11. aprila 2021. godine, u četvrtu nedelju Velikog posta – Nedelju sredoposnua, svetu arhijerejsku Liturgiju u paraklisu Svetog Jovana Bogoslova na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Njegova Svetost Patrijarh je izrazio veliko zadovoljstvo i radost što je u prilici da bogosluži na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu: – Fakultet je jedna od najvažnijih tačaka života naše Crkve. Bogoslovski fakultet je koren iz kojeg raste stablo i rađaju plodovi misije naše Crkve. Fakultet je naša kuća i mesto gde se trudimo da učimo autentično bogoslovlje, bogoslovlje koje nije samo sterilna filosofska, makar i najsavršenija, misao, a nije ni samo reč o Bogu, nego bogoslovlje koje je istovremeno život u skladu sa onim u šta verujemo.

Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom g. Porfiriju su sasluživali arhimandrit Prokopije (Tajar) iz Antiohijske Patrijaršije, jeromonah Nektarije (Đurić), protonamesnik Dragan Popović, jerej Boriša Šanjić, jerođakon Sava (Bundalo) i đakon Zdravko Jovanović.