Patrijarsi Na Kim

Патријарси Јован и Иринеј у посјети манастирима Пећка Патријаршија и Високи Дечани

Име: 17.10.2018 patrijarsi na Kosovu; Опис: Патријарси Јован и Иринеј у посјети манастирима Пећка Патријаршија и Високи Дечани Тип: audio/mpeg

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј је заједно са Његовим Блаженством Патријархом антиохијским и свега Истока Г. Јованом Десетим и делегацијама обе Патријаршије, посетио древно седиште наше Помјесне Цркве, манастир Пећку Патријаршију.

У топлом обраћању драгом госту, Патријарх Иринеј је истакао да се “све чини са намером да се Срби не би вратили на своја огњишта“. “Манастири који нису порушени су нада нашег народа да ће се вратити некада на ове просторе“, рекао је између осталог Патријарх Иринеј.

Његово Блаженство Патријарх антиохијски и свега Истока Г. Јован Десети је у надахнутој беседи исказао своја најдубља осећања поводом доласка у вековно седиште српске Цркве.

Ви сте Црква светитеља, Црква која воли Господа до краја“, рекао је Предстојатељ Антиохијске Цркве и истакао “да се осећа као да је у храму у граду Антиојихи“, јер га Пећки трон подсећа управо на то свето место.

На тонском запису бесједе двојице патријараха благодаримо Радију “Слово љубве