Valentina Milekic Etno Grupa Trag

Валентина Милекић чланица етно састава „Траг“ – Фото: micromreza.com

Пјесма “Догодине у Призрену“ до цензуре прва по слушаносту у Црној Гори

Име: 09 10 2018 Razgovor grupa Trag; Опис: Догодине у Призрену-до цензуре прва по слушаносту у Црној Гори Тип: audio/mpeg

До цензуре на друштвеној мрежи Youtube на првом мјесту по слушаности у Црној Гори налазио се Хип-хоп састав из Београда „Београдски синдикат“ који је у сарадњи са етно групом „Траг“ објавио је нову пјесму о Космету, коју је посветио „свим нашим невиним жртвама на Косову и Метохији“.

YoutubeПјесма је објављена у суботу на Задушнице и после само два дана имала је више од пола милиона прегледа, међутим пјесма је изазвала бурне реакције – рекла је за радио „Светигору“ Валентина Милекић чланица етно састава „Траг“ из Републике Српске.

Милекићева је рекла да су пријетње са Youtube-а су већ реализоване, јер је сада знатно комоликованије погледати и чути пјесму и тражи се верификација узраста па је садржају немогуће приступити уколико сте малољетни.
„На ју-тјубу се налазе разни вулгарни садржаји, порнографија и слично који не пролатзе никакву цензуру а пјесма која говори о страдању једног народа се сматра узнемаривајућим садржајем“ рекла је Милекићева.

Она је истакла да се изненадила када је од Београдског синдиката стигао позив за сарадњу.

„Запитала сам се која је то тема која би нас могла окупити у заједничком пројекту“ истакла је Милекићева и додала да када је чула да се ради о пјесми о Косову која је више молитва, наравно без позивања да се наставе ратни сукобу.

Иако се ради конкретно о страдању нашег народа, напомиње она, ова пјесма може говорити о свим жртвама које су страдале у безумности рата.

„Ко год је послушао пјесму чуо је да се ради фактички о молитви“, додавши да су се трудили да створе ванвременску ствар која би повезивала наш народ са обије стране Дрине као и све људе који страдају.

Валентина Милекић позвала је прије свега свој народ да у коментарима на ову пјесму не шаљу поруке мржне и рата. Како она истиче ратови се не воде преко Youtube-a и ратови уопште и не треба да се воде.

„Шаљимо поруке мира и љубави и изнигнимо се изнад мржње“ – рекла је Валентина Милекић један од вокала у етно саставу „Траг“ чија је сарадња са Београским синдикатом једна од најслушанијих пјесама на овим просторима.