2023 10 26 191732

Поп рецензије (71)- Премијерно приказан архивски снимак бесједе Митрополита Амфилохија на Васкрс 1991. године у Андријевици

Име: Pop Recenzije - 071 - Amfilohije; Опис: Емисија-Поп рецензије Тип: audio/mpeg

Као што су Света три јерарха — Василије Велики, Григорије Богослов и Јован Златоуст, сваки на свој начин допринијели Цркви, тако су и цетињска три јерарха — Св. Петар Цетињски, Св. Петар Ловћенски Тајновидац и Митрополит Амфилохије испунили, сваки на свој начин, службу пред Богом. Ова три цетињска јерарха су посвједочила моћ ријечи, како је ријеч важна: Свети Петар Цетињски није имао никакву другу силу осим ријечи, Његош је успостављао неку другу силу, али заправо ријеч је једина која је за њим остала, док је Митрополит Амфилохије и једно и дуго објединио у својој личности.

У сусрет Лучиндану, оци Гојко Перовић и Павле Божовић нас овим ријечима, у 71. емисији “Поп рецензије”, уводе у празник Св. Петра Цетињског, Ловћенског Тајновидца и дан уснућа нашег блаженопочившег Митрополита Амфилохија.

У току емисије премијерно је приказан, широј јавности потпуно непознат, архивски снимак Радио Светигоре који је снимљен на Васкрс 1991. године у Андријевици, гдје је Митрополит Амфилохије служио и бесједио великом броју сабраних.