Отац Бранко Тапушковић

Поводом 10. октобра: Дана менталног здравља- У Црној Гори годишње у просјеку 130 самоубистава

Име: 11.10.2018 O.Branko Tapuskovic Dani mentalnog zdravlja O smoubistvima; Опис: Поводом 10. октобра- Дана менталног здравља Тип: audio/mpeg

Поводом 10. октобра- Дана менталног здравља узнемирујући подаци: У Црној Гори годишње у просјеку 130 самоубистава, док државне апотеке на годишњем нивоу издају око 300.000 кутија антидепресива

 

Протојереј-ставрофор Бранко Тапушковић: ,,Нема гријех који Бог не опрашта и нема проблема који је нерјешив“

 

Сваки трећи дан једна особа у Црној Гори одузме себи живот, а државне апотеке годишње издају око 300.000 кутија антидепресива и других лијекова за смирење, објавили су узнемирујуће податке црногорски медији, поводом 10. октобра- Дана менталног здравља.

Овим поводом раговарали смо са Протојерејем-ставрофором Бранком Тапушковићем парохом подгоричким.

Бојте се Бога и заповијести Његове држите. Нема проблема који се не може ријешити и због кога смијете дозволити себи да потонете у пакао дроге, гријеха и безнађа које води самоубиству. Дођите и храмове Божије и обратите се својим духовим пастирима. Нема гријеха који Бог не опрашта и нема проблема који је нерјешив“- који је нерјешив поручује отац Бранко.

Према подацима Управе полиције, у просјеку 130 особа годишње изврши самоубиство, али статистика Свјетске здравствене организације (СЗО) каже да је број самоубистава у Црној Гори макар упола мањи.