Manastir Djurdjevi Stupovi

Манастир Ђурђеви Ступови у Беранама

Празнично бденије у навечерје Ђурђевдана у манастиру Ђурђеви Ступови

Име: 05.05.2019. BDENIJE DJURDJEVI STUPOVI; Опис: Празнично бденије у навечерје Ђурђевдана у манастиру Ђурђеви Ступови Тип: audio/mpeg

У навечерје празника Светог великомученика Георгија, храмовне славе катедралног манастира Епархије будимљанско-никшићке, Ђурђевих Ступова, у недјељу 5. маја 2019, служено је празнично бденије.

Празничним бденијем са петохљебницом началствовао је Архиепископ берлински и све Њемачке Руске заграничне Цркве Г. Марко, који је, поводом  храмовне славе древне немањићке задужбине, манастира Ђурђеви Ступови, гост Епархије будимљанско-никшићке.

Молитвено је учествовао надлежни Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, који је, на крају богослужења, поздравио Владику Марка. Преосвећени Епископ је казао да у свеопштој, васељенској радости Васкрсења Христовог, у Епархији будимљанско-никшићкој и њеном катедралном манастиру, прослављамо велики празник и славу манастира – Светог великомученика и побједоносца Георгија, а у тој вишеструкој радости имамо још једну радост, јер нам је дошао у госте наш драги пријатељ, наш вјерни брат у Христу, Његово Високопреосвештенство Архиепископ берлински и цијеле Њемачке Руске заграничне православне Цркве.

На позиву да дође у Епархију будимљанско-никшићку и да заједно служе у манастиру Ђурђеви Ступови, надлежном Епископу, Владици будимљанско-никшићком Јоаникију захвалио је Архиепископ берлински и све Њемачке РЗЦ Марко.

Свечаним празничним бденијем почеле су традиционалне Ђурђевданске свечаности, које организују Епархија будимљанско-никшићка и манастир Ђурђеви Ступови.