Orahovac 3

Празник Светог Краља Стефана Дечанског прослављен je у Богородичиној цркви у Ораховцу

Име: 24. 11. PROSLAVA SVETOG KRALJA U ORAHOVCU; Опис: Празник Светог Краља Стефана Дечанског прослављен je у Богородичиној цркви у Ораховцу Тип: audio/mpeg

По благослову Његовог преосвештенства Епископа Рашко-призренског Г. Теодосија који је дао прошле године Свети Краљ ће се приношењем славског колача и жита прослављати и Ораховцу дан прије празновања.

Пошто ове године народ овога краја није могао отићу на славу у Дечане и поклонити се Светом Краљу Дечанском, због ситуације са корона вирусом, овог великог Светитеља и заштитника Метохијског и свесрпског Ораховчани су прославили на његов празник. Колач и жито Светом Краљу Дечанском принијела је новинар и професор Оливера Радић са породицом, а за следећу годину кумства се прихватио мали Дамјан Шарић из Ораховца.

Сабраним вјерницима ријечима пастирске бесједе обратио се парох ораховачки отац Веља Станковић.

Нека би молитвама Светога Краља Стефана Дечанског од народа нашега побјегла сва искушења и свака злоба, мржња, љубомора, болест, да би се заједно обожили, сложили, умножили и храбро и честито Путем Христовим ходили, написала је Оливера Радић овогодишњи домаћин славе на свом фб профилу.