Предавање архимандрита Методија Хиландарца у манастиру Свете Тројице код Пљеваља

Предавање архимандрита Методија Хиландарца у манастиру Свете Тројице код Пљеваља

Име: 28.05.2023-predavanje-Arhimandrit Metodije-Pljevlja; Опис: Предавање архимандрита Методија Хиландарца у манастиру Свете Тројице код Пљеваља Тип: audio/mpeg

Поводом 825 година постојања манастира Хиландара, у Епархији милешевској 28. и 29. маја 2023. године, са благословом Његовог преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија, одржавају се духовне свечаности под називом Дани Хиландара у Епархији милешевској.

Предавање архимандрита Методија Хиландарца у манастиру Свете Тројице код Пљеваља 2У недељу, 28. маја, у порти манастира Свете Тројице у Пљевљима одржано је предавање на тему Манастир Хиландар – духовни стожер српског народа, а предавач је био Високопреподобни архимандрит Методије, игуман манастира Хиландара.

Његово преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије присутнима представио архимандрита Методија, изразио велико задовољство и част што је присутан и што ће бројној публици одржати предавање о монаштву, и потом позвао уваженог госта да узме реч.

Публика је са пажњом саслушала предавање архимандрита Методија и на крају су присутни добили могућност да предавачу поставе питања, на која је предавач одговарао. Након прадавања архимандрит Методије је свим присутнима поделио по једну штампану копију иконе Богородице Тројеручице.

Извор: Епархија милешевска