Predavanja Mila Lompara 2

Предавање др Мила Ломпара о Петру Лубарди у Никшићу

Име: 23.03.2022 zapis sa predavanja mila lompara; Опис: Предавање др Мила Ломпара о Петру Лубарди у Никшићу Тип: audio/mpeg

ЈУ Музеји и галерије Никшић организовала је, у уторак 22. марта 2022. године, у Градској кући, предавање „О Петру Лубарди“, које је, на задовољство бројне публике, одржао др Мило Ломпар, професор Филолошког факултета у Београду.

У име организатора, обратила се Весна Тодоровић, директорица ЈУ Музеји и галерије Никшић, наводећи основне биографске податке уваженог професора Ломпара.

Веома садржајно и занимљиво предавање о Петру Лубарди, које је одржао истакнути историчар књижевности и есејиста др Мило Ломпар, наишло је велико интересовање присутних.

По завршеном излагању, упућена су му питања из публике, која су се односила на одређене сегменте стваралаштва нашег најзначанијег ликовног умјетника, а како је Ломпар, предсједник Задужбине Милоша Црњанског, једно од питања, а које је поставио Марко Ковачеић, предједник Општине Никшић,  било је о томе да ли су се знали Лубарда и Црњански.