Predsjednik crnogorske Skupštine u Baru

Predsjednik crnogorske Skupštine u Baru: Zajednička obaveza da gradimo mostove saradnje

“Bar je uvijek bio prepoznat kao sredina koja na najbolji način svjedoči održivost i neophodnost multikonfesionalnog i multietničkog sklada i suživota, kao najčvršćih temelja građanske Crne Gore”, ocijenio je Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine Crne Gore prilikom jučerašnje posjete barskoj opštini tokom koje se susreo sa predstavnicima tri vjerske zajednice, saopšteno je iz Skupštine.

Predsjednik Skupštine je u odvojenim sastancima razgovarao sa protojerejem-stavroforom Slobodanom Zekovićem, arhijerejskim namjesnikom barskim, i sveštenstvom, sa mons. Rok Đonlešajem, barskim nadbiskupom, kao i sa Mujdinom ef. Milaimijem, glavnim imamom džamije Selimija, i Ćazimom Alkovićem, predsjednikom Odbora Islamske zajednice u Baru.

Tokom posjete, predsjednik Bečić je kazao da je “naša zajednička obaveza da gradimo mostove saradnje jer samo građanska Crna Gora može biti jaka Crna Gora”. Iz Skupštine navode da su “predstavnici sve tri vjerske zajednice bili jedinstveni u ocjeni da je njihova međusobna saradnja i uvažavanje najbolji primjer multikonfesionalnog sklada crnogorskog društva”.

Predsjednik Bečić je sa protojerejem-stavroforom Slobodanom Zekovićem obišao Saborni hram Svetog Jovana Vladimira, a tokom sastanka sa mons. Đonlešajem posjetio je kapelu posvećenu Bogorodici. Prilikom posjete Islamskom kulturnom centru, obišao je biblioteku, vrtić i kongresnu dvoranu.

“Predsjednik Skupštine je zaključio da posjetom iz Bara nosi poruke mira, ljubavi, vjerskog i nacionalnog sklada i suživota, koje predstavljaju najčvršći stub crnogorskog društva na kojem mora počivati njegova budućnost”, ističe se u saopštenju Skupštine Crne Gore.