Prof. dr Vesko Drašković

Prof. dr Vesko Drašković: ,,Neznanje je veći problem od korone. Radost pobjeđuje sve viruse. Jedina moguća nauka je nauka po Bogu“

Ime: 04. 05. 2020 Prof. dr Vesko Draskovic Vjezbanje i zdravlje; Opis: "04. 05. 2020_Prof. dr Vesko Draskovic_Vjezbanje i zdravlje". Tip: audio/mpeg

Profesor dr Vesko Drašković, autor trenažnih programa ,,Vježbanje i zdravlje“ koje je objavio u istoimenoj knjizi, a sada i na internet stranici www.vezbanjeizdravlje.org govorio je o svom projektu u koji je uložio 45 godina rada, a u čemu je prva znanja naučio od svog oca, inače profesora biologije. Ova knjiga nastala je sa blagoslovom preosvećenog Vladike budimljansko-nikšićkog G. Joanikija a profesor Drašković je posvetio sveštenicima i monasima.

“U zaposlenom i primitovnom svijetu ne prihvata se kvalitet, a kvaliteta nema bez Boga. U takvom društvu teško se baviti naukom. Jedina nauka koja je moguća je nauka po Bogu. Da bi mogli da razmišljate vi morate da učite. Čovjek postaje rob svojih toksina. Najprije treba naučiti ljude da zavole sebe kroz Boga“-kaže prof. dr Vesko Drašković.

Osvrćući se na situaciju u društvu izazvanu korona virusom profesor Drašković naglašava da je neznanje veći problem od korone.

“Radost pobjeđuje sve viruse, od radosnog čovjeka zlo otpada dok tužnog čovjeka spopada zlo. Bog je sreća, a đavo je nesreća. Moramo stvarati srećan svijet, a onda nam ni virusi ni bakterije ne mogu ništa. Treba najprije da budemo ljudi, da se ne bojimo, da pobijedimo strah jer čovjek je čovjek samo u natprirodi čovjek“-kaže dr Drašković.

On se sjetio i duhovnika i prijatelja koji su obilježili njegov život, Vladike Joanikija i blaženog spomena oca Luke (Anića).

,,Kada sam upoznao Uroša Anića znao sam da će otići u monahe. Imao je nešto drugačije od svih nas, imao je ljubavi. Bio je mnogo bolji od nas. Bio je iskren prema životu a volio je čovjeka. Otac Luka je volio samo ono dobro u nama, voleći kroz nas Boga.

Posebno je dragocjeno to što je Gospodin Drašković svoja dragocjena znanja i naučna dostignuća učinio dostupnim i prijemčivim svima koji ih žele u svom životu primijeniti, naročito onima kojima su neophodna radi zdravlja i radi unapređenja kvaliteta života. Kao iskreni hrišćanin on je rezultate svog naučnog rada i dugogodišnje trenerske prakse uskladio sa biblijskom vjerom i vjekovnim duhovnim iskustvom pravoslavne tradicije.

U vremenima sve očiglednije ugroženosti čovjeka i njegovog integriteta (ne samo zbog epidemije virusa Covid-19) iskreno preporučujemo provjerena znanja, ogromno iskustvo i briljantne vještine profesora Draškovića koje on radi psihičkog i fizičkog zdravlja svima stavlja na raspolaganje. www.vezbanjeizdravlje.org