Proslava 10. Godina Mature

Прослава 10. година матуре ученика XVI генерације обновљене Цетињске богословије (2007—2012)

На Духовски уторак, на дан Свeтог Јустина Мученика и Светог Јустина Ћелијског, на Цетињу се окупила XVI генерација обновљене Цетињске богословије (2007—2012) да прослави 10. година од матуре

 

Послије одслужене литургије у Цетињском манастиру, коју су између осталих служили бивши ректор протојереј-ставрофор Гојко Перовић, протојереј Душан Биговић и разредни старјешина протојереј Немања Кривокапић, окупљени бивши ученици су обишли богословију, гдје је разредни старјешина обавио традиционалну прозивку.

Proslava 10. godina mature 4

После одржаног часа у Цетињској богословији, у Манастиру их је угостио протосинђел Пајсије, који је такође дио ове генерације.

Будући да је слава ове генерације била Свети Трифун, обишли су и Котор гдје су се поклонили моштима овога светитеља, отпјевавши тропар.

Такође су искористили прилику да обиђу гроб почившег протојереја—ставрофора Момчила Кривокапића, њиховог духовника, а потом му одслужили помен.

Своје дружење и евоцирање успомена наставили су у Котору заједничаривши са својим разредним старјешином протојерејом Немањом Кривокапићем.

 

Александар Вујовић