Јереј Горан Ковачевић 3

Прослава Цвијети у Белгији

Име: 28. 04.2021 otac goran kovacevic; Опис: Прослава Цвијети у Белгији Тип: audio/mpeg

Српска православна црква прославила је молитвено и радосно празник уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим-Цвијети Светом литургијом која је служена у Парохији Светог Георгија Побједоносца у Антверпену. У Светој служби Божијој молитвено је учествовало четрдесетак парохијана, углавном нашег поријекла, али и Рома, Белгијанаца, Руса и Холанђана, од којих се већи дио и причестио.

Свету литургију служио је јереј Горан Ковачевић уз саслужење чтеца Холанђанина Нектарија, док је брат Михаило Хаџи Ценић, коме и дугујемо захвалност за тонски запис бесједе оца Горана, читао часове, апостол и символ вјере.
Отац Горан је, у току Светог Богослужења, вјерни народ поучио ријечима литургијске проповиједи.

По отпусту, пред подјелу нафоре, отац Горан је вјерницима још једном упутио краћу поуку. Након богослужења дио учесника је остао на литургији након литургије, у сабрању за трпезом агапе.

Антверпен, лука на ушћу невелике ријеке Схелт, великог естуара у Сјеверно море, је главни град Фламанске – оне половине Белгије која је низоземског говорног подручја и поријекла, јавља Михаило Хаџи Ценић за Радио “Светигору”.