Прослава Светог Архангела Михаила у Венадо Туерту, Аргентина

Прослава Светог Архангела Михаила у Венадо Туерту, Аргентина

Благодарећи Тросунчаном Богу нашем, дана 21(8) новембра 2022 године, у Венадо Туерто, провинција Санта Фе, Аргентина, уз молитвено присуство великог броја верне деце Једне Свете Католичанске и Апостолске Цркве Православне, одслужена је Света Литургија, у част Светог Архангела Михаила, коме је храм и посвећен.

Литургијом је началствовао свештеник Естебан Јовановић , из Буенос Аиреса, парох храма Рођења Пресвете Богородице, уз саслуживање месног пароха, свештеника Александра Марића.

По благослову Преосвештеног Епископа нашег Кирила, додељена је захвалница брату Дамјану Гвозденовићу, за неуморни труд и залагање око уређења Храма, и завршавање давно започетих радова. Након Литургије, пресечен је славски колач, и одслужен годишњи помен Сави Гвозденовићу, једном од ктитора Храма.

У наставку је у трпезарији уз залагање и труд фамилије Гвозденовић, уследио ручак у част и спомен светог, који је уједно и слава фамилије Гвозденовић. Свети Архангеле Михаило узнеси наше молитве Богу, а у дан исхода нашег из тела, огради и заштити душе наше од мрачних сила поднебесја. Амин.

20221121_114431

Презвитер Александар Марић