Otac Mirceta Sljivancanin

Protojerej Mirčeta Šljivančanin: Pijmo sa izvora vode žive, napajajmo se Bogom živim!

Ime: 26.05.2019 Otac Mirceta besjeda Hram; Opis: Pijmo sa izvora vode žive, napajajmo se Bogom živim! Tip: audio/mpeg

U Nedjelju petu po Vaskrsu, u Nedjelju žene samarjanke, 26. maja, u Hramu Hristovog Vaskrsenja odslužena je Sveta liturgija kojom je načalstvovao protojerej Mirčeta Šljivančanin, uz sasluženje protojereja-stavrofora: Dalibora Milakovića, arhimandrita Isaije – igumana manastira Bijela kod Šavnika, kao i protojereja Miladina Kneževića.

U slavu i u čast Božiju, tokom Liturgije, pojala je i odgovarala mješovita pjevnica pri Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, kao i Hramovni hor ,,Sveti Apostol i Jevanđelista Marko“ iz Podgorice.

Sabranom vjernom narodu obratio se načalstvujući protojerej Mirčeta Šljivančanin koji se osvrnuo na suštinu jevanđelske priče, pojašnjavajući da samo ovaploćenje Sina Božijeg pokazuje da Gospod Isus Hristos jeste naš istinski spasitelj, budući da je prošao i proživio sve ono što je ljudsko, osim grijeha.

Otac Mirčeta je ovom prilikom najavio oržavanje Trojičindanskog narodnog sabora za odbranu vjere i svetinja Božijih.

Trojičindanski sabor se organizuje povodom od strane Vlade Crne Gore nedavno usvojenog Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji bi, ukoliko se u ovom i ovakvom obliku usvoji u Skupštini Crne Gore, doveo u nezavidan i obespravljen položaj Mitropoliju i sve eparhije Crkve Božije u Crnoj Gori, ugrožavajući joj samim tim ime, dostojanstvo, predanje i imovinu.

Sabor će se održati u subotu, 15. juna ove godine u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a započeće Svetom liturgijom u 9 časova. Sveta arhijerejska liturgija će se saborno služiti sa episkopatom, sveštenstvom i vjernim narodom.

Otac Mirčeta je pozvao sve ljude kojima je Crkva Božija u srcu i sve ljude koji imaju ljubavi i dobre volje da toga dana dođu i prisustvuju službi Božijoj i zajedno se Bogu  pomolimo, za očuvanje vjere i svetinja Božijih i ne izglasavanje takvog zakona.