Otac Dalibor Milaković

Protojerej-stavrofor Dalibor Milaković: Zagrlimo jedni druge, dočekajmo praznik Božića u ljubavi, slozi i miru

Ime: 08.12.2019 Otac Dalibor Milakovic; Opis: Zagrlimo jedni druge, dočekajmo praznik Božića u ljubavi, slozi i miru Tip: audio/mpeg

U Nedjelju 25. po Pedesetnici, 8. decembra, služena je Sveta liturgija u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, kojom je načalstvovao protojerej Miladin Knežević.

Sasluživali su mu: protojereji-stavrofori Dragan Mitrović i Dalibor Milaković, kao i protojerej Branko Vujačić.

Otac Dalibor Milaković je u svom pastirskom obraćanju govorio o ljubavi prema Bogi i prema bližnjemu.

Ako volimo bližnjega, kao što volimo sebe same, zavoljećemo i samoga Boga. Ali, ako ne volimo bližnje, onda je nemoguće Boga voljeti. A to je upravo ispit koji se pred nas svakog dana u našem životu postavlja, da u svakom koraku i momentu brinemo i volimo bližnje svoje i da poznamo ljubav Božiju. Koliko nas samo puta Bog u životu kuša, preispituje našu ljudskost, našu brigu i ljubav? A mi prečesto zaobilazimo naše bližnje dok se toliko puta paralelno bavimo beznačajnim stvarima, a bližnji do nas pati i očekuje milost i ljubav našu. Zaista, bez zajednice, bez bližnjih – nema spasenja“, rekao je on.

Na samom kraju svog pastirskog obraćanja otac Dalibor je najavio i Veliki crkveno-narodni sabor koji će se održati u Nikšiću, u subotu 21. decembra u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog. Takođe je najavio da će tog jutra biti organizovan besplatan prevoz do Nikšića, koji će u 7 časova krenuti sa platoa sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.