Протојереј ставрофор др Велибор Џомић

Протојереј-ставрофор др Велибор Џомић: Митрополија црногорско-приморска и Епархија будимљанско-никшићка уписане у евиденцију не у регистар

Министарство правде, људских и мањинских права је Црне Горе, у складу са својим законским овлашћењима, Митрополији и Епархији будимљанско-никшићкој издало адекватна увјерења о упису у Јавну евиденцију.

– Дакле, не ради се ни о каквим регистру, гдје су Митрополију и Епархију будимљанско-никшићку хтјели смјестити, са чиме се нисмо мирили ни после доношења такозваног и безбожног Закона о слободи вјероисповести. Значи ми смо у евиденцији, каже за “Новости” подгорички парох, протојереј-ставрофор и координатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске, др Велибор Џомић.

Према његовим ријечима, велика је разлика између евиденције и регистрације. Није у питању такозвана регистрација, како то желе да прикажу поједини антицрквени медији у Црној Гори, него евиденција!

– Између евиденције и регистрације постоје битне правне разлике. То је јаасно чак и лаицима, да не говоримо о људима од струке – каже др Џомић.