O Nikola Ostrog

Protoprezviter Nikola Pejović: Za čovjeka su od tjelesnih očiju mnogo značajnije duhovne oči

Ime: 02. 06. 2019 Otac Nikola Pejovic; Opis: Za čovjeka su od tjelesnih očiju mnogo značajnije duhovne oči Tip: audio/mpeg

Danas je saborno i molitveno bilo je u ostroškoj svetinji. Svetom Liturgijom u crkvi Svete Trojice u Donjem Ostrogu načalstvovao je protojerej Nikola Pejović, podgorički paroh, a sasluživali su mu protojerej Zoran Milovac iz Drvara i sabraća ostroške obitelji protosinđel Sergije i jerođakon Zosima, uz molitveno učešće monaštva i vjernog naroda.

Nakon čitanja začala iz Svetog Jevanđelja o čudesnom iscjeljenju slijepog, sabranima se riječima praznične besjede obratio o. Nikola pozdravljajući ih radosnim pozdravom Hristos vaskrse, Vaistinu vaskrse.

– U ovoj šestoj nedjelji po Vaskrsenju još jedan čudesan događaj, koji ljudsko oko, ljudski um i razum teško da može da shvati. Samo može da mu se divi i da pita ko je taj ko otvori ovom slijepom oči.

O. Nikola je rekao da je uvijek čovjekoljubivi Bog slao one ljude koji su bili svjedoci upravo tog i takvog vida i te i takve svjetlosti, koji su bili istinski svjetlonosci i pomagali nam da otvorimo duhovne oči, a da su takvi bili Sveti otac naš Vasilije Ostroški u čijoj smo svetinji sabrani i Prepodobni Stefan Piperski koga danas proslavljamo.