Episkop Joanikije

Raspored bogosluženja Episkopa Joanikija za Božićne praznike

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služiće 6. januara, na Badnji dan, Svetu Arhijerejsku Liturgiju u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, sa početkom u 9 časova.

Na Banji dan Vladika će blagosiljati badnjake pred Sabornom crkvom Rođenja Hristovog u Mojkovcu u 16 časova, pred Sabornim hramom Svetih apostola Petra i Pavla u Bijelom Polju u 17,30 časova i pred manastirom Đurđevi Stupovi kod Berana u 20 časova.

Na Božić, 7. januara Episkop Joanikije služiće sa sveštenstvom, u ponoć, Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Đurđevi Stupovi.

Na Sabor Presvete Bogorodice, 8. januara Svetu Liturgiju Vladika će služiti u Sabornom hramu Roždestva Hristovog u Mojkovcu, sa početkom u 9 časova. U nastavku svete službe Božje Njegovo Preosveštenstvo Episkop Joanikije će služiti parastos učesnicima Mojkovačke bitke.

Na Praznik Svetog arhiđakona Stefana, 9. januara, Preosvećeni vladika Joanikije služiće Svetu Liturgiju u manastiru Šudikovo, sa početkom u 9 časova.