Zelidrag Nikcevic

Желидраг Никчевић

Са г. Желидрагом Никчевићем уредником Сајма књига у Андрићграду разговарали смо о овом значајној културном догађају

Име: 04.07.2018 ZELIDRAG NIKCEVIC SAJAM KNjIGA ANDRICGRAD; Опис: Са г. Желидрагом Никчевићем уредником Сајма књига у Андрићграду разговарали смо о овом значајној културном догађају Тип: audio/mpeg

У Андрићграду је 2. јула 2018. г. отворен Трећи сајам књига, још једна од великих идеја Емира Кустурице која има за циљ представљање продукције издавача из Републике Српске, Србије и свијета, као и издавача образовне, школске и стручне литературе и издања из области религије и теологије.

Организатор Трећег сајма књига је Андрићград у сарадњи са Андрићевим институтом и Београдским сајмом књига, уз покровитељство предсједника Републике Српске Милорада Додика.

На овогодишњем Сајму књига, који ће бити отворен до 8. јула, посебно ће бити представљена књижевност земље госта, а ове године то је Русија, а стручни жири прогласиће издавачким подухватом по једно дјело објављено између два сајма у Републици Српској и Републици Србији, као и специјалну награду. Сајам је отворио руски писац Јуриј Пољаков .

Уредник Сајма књига Желидраг Никчевић рекао је да је велика част и задовољство осмишљавати програм манифестације, али и да то није лако у амбијенту какав је Андрићград. “Морамо позвати најбоље српске писце, научнике и госте који ће чинити част Андрићграду”, истакао је Никчевић.