O.Sergije Ostrog

Protosinđel Sergije sabrat ostroške obitelji

Saborno i molitveno u ostroškoj svetinji u 24. nedjelju po Duhovima

Ime: 19.11.2017 o.SERGIJE OSTROG; Opis: Protosinđel Sergije sabrat ostroške obitelji Tip: audio/mpeg

U 24. nedjelju po Duhovima, 19. novembra, kada naša Sveta Crkva molitveno proslavlja Svetog Pavla Ispovjednika i Prepodobnog Varlaama Hutinskog saborno i molitveno bilo je u ostroškoj svetinji.

Svetom Liturgijom u crkvi Svete Trojice načalstvovao je protosinđel Sergije sabrat ostroške obitelji, a sasluživali su mu jerej Slobodan Radojević iz Rožaja i jerođakoni Zosima i Roman.Brojno monaštvo i vjerni narod molitveno su učestvovali u evharistijskom sabranju, a posebnu radost donijelo je prisustvo vjernog naroda i djece Paštrovske parohije, koji su u ostrošku svetinju došli na pokloničko putovanje, tokom koga će obići brojne svetinje Mitropolije crnogorsko-primorske.Nakon čitanja začala iz Svetog Jevanđelja o Vaskresenju Jairove kćeri i iscjeljenju krvotočive žene sabrane je besjedeći poučavao o. Sergije, koji je kazao da priče Svetog Apostola Luke izvještavaju od dva divna čuda.

Sabrani, među kojima je bilo mnoštvo djece, koji su se postom, molitvom i ispoviješću pripremali, primili su Sveto Pričešće.

Zajedničarenje je nastavljeno za trpezom hrišćanske ljubavi.