Šestomjesečni pomen blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju

Šestomjesečni pomen blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju

U Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici danas, 23. aprila, nakon Liturgije pređeosvećenih darova služen je šestomjesečni pomen blaženopočivšem Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju na njegovom grobu u kripti ove svetinje. Činodejstvovali su protojerej-stavrofor Dalibor Milaković, protojereji: Miladin Knežević, Mirčeta Šljivančanin, Branko Vujačić i Nikola Pejović, jerej Pavle Božović i đakon Velimir Bugarin uz molitveno učešće vjernoga naroda.

Pomen povodom šest mjeseci od zemaljske končine blaženog spomena Mitropolita Amfilohija služio se danas jer se u Veliku (Strasnu) sedmicu ne vrše parastosi.

Polugodišnji pomen ocu našem Mitropolitu Amfilohiju i godišnji pomen ocu Momu Krivokapiću danas je u Kotoru, u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice na gradskom groblju u Škaljarima, služio i Njegovo preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikije.

Pomen blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju na njegovom grobu u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici juče je služio i Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop sarajevski Mitropolit dabrobosanski g. Hrizostom sa Preosvećenim Episkopom Joanikijem i sveštenstvom.

Arhiepiskop cetinjski, Mitropolit crnogorsko-primorski i Egzarh Svetog trona pećkog Amfilohije (Radović) mirno se upokojio u Gospodu uoči spomena na upokojenje Svetog Petra Cetinjskog, 30. oktobra 2020. godine, u 8.22 časova, poslije primanja Svete tajne pričešća u Kliničkom centru Crne Gore, a sahranjen je 1. novembra u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Vesna Dević