Сјећање на Митрополита Амфилохија

Сјећање на Митрополита Амфилохија и прву обновљену Светосавску академију у Црној Гори

Име: 10.02.2023-Vidosava Zivkovic-vjerouciteljica; Опис: Сјећање на Митрополита Амфилохија и прву обновљену Светосавску академију у Црној Гори Тип: audio/mpeg

Недавно смо имали прилику да на ју тјуб каналу нашег радија погледамо архивски снимак Светосавске академије одржане у Подгорици 1993. година

 

То је била прва Светосавска академија у Црној Гори која је тих година кренула у обнову свог духовног бића, а тиме и светосавских свечаности.

У до последњег мјеста пуној сали КИЦ „Будо Томовић” један од запаженијих наступа на тој академији имала је десетогодишња дјевојчица Видосава Ђурановић.

Данас ту дјевојчицу препознајемо у лику Видосаве Живковић, једне од најактивнијих и најкреативнијих вјероучитеља Митрополије црногорско-приморске.

У разговору за наш радио она се потрудила да из ризнице свога срца пред наше слушаоце и нас изнесе неколико најдрагоцјенијих дјетињих сјећања на блаженопочившег Митрополита Амфилохија, за којега је од дјетињства веже чврста духовна веза, и на вријеме обнове вјеронауке и црквеног живота у Црној Гори.