Mosti Svetog Vasilija Ostroskog

Сјећање на повратак Светог Василија из Никшића у манастир Острог

Име: 22.12.2021-Aleksandar Vujovic-UKLJUCENJE IZ OSTROGA; Опис: "22.12.2021-Aleksandar Vujovic-UKLJUCENJE IZ OSTROGA". Тип: audio/mpeg

Уважени слушаоци Радио Светигоре, драга браћо и сестре, поводом друге годишњице величанственог Световасилијеског сабора у Никшићу, који је сабрао више десетина хиљада људи, у недељу 21. децембра 2019. године, и поводом сјећања на повратак моштију Светог Василија Острошког Чудотворца из Никшића у манастир Острог, на празник Зачећа Свете Ане, у сриједу 22. децембра 2021. године, из манастира Острога, за наш програм, јавио се професор Алесандар Вујовић, уредник Катихетског програма Радио Светигоре.

Sabor Niksic

Он је говорио о величанственом сабору, присјетивши се на велику благодт Божију, која се тада излила на све сабране у Никшићу око храма Светог Василија и на цијели српски народ.

Дан када је Светитељ по други пут после свог блаженог представљења, посјетио и походио град Никшић, остаће упамћен као пренос моштију Светог Василија Острошког и биће слављен као празник.

Са уредником Катихетског програма Радио Светигоре Александром Вујовићем, разговарала Слободанка Грдинић, новинар Радио Светигоре