за наше старе

Спортска седмица хуманости у Бару: Акција „За наше старе“ почиње шутем Николе Вучевића

Име: 10.07.2021. josif bozovic; Опис: Спортска седмица хуманости у Бару Тип: audio/mpeg

У Бару ће се од 11. до 19. јула одржати хуманитарна акција недјеља спорта “За наше старе”, чији је организатор и идејни творац млади Баранин Јосиф Божовић.

Како је казао у интервјуу за радио “Светигору”, идеја за ову акцију настала је током пандемије коронавируса. Када је увидио да су старије особе највише погођене, како у здравственом, тако и у сваком другом смислу, одлучио је да идеју реализује у дјело.

Они који желе, биће у прилици да учествују у разним спортским активностима, те тако уједно помогну организације које брину о нашој најстаријој популацији. Сав приход биће дониран Црвеном крсту, Каритасу Барске надбискупије, НВУ “Жене Бара”, “Колу српских сестара”, хуманитарној организаацији Исламске заједнице и Удружењу пензионера.

Програм почиње у недјељу, 11. јула,у Македонском насељу, код познатог “коша”. Организован је турнир у баскету 3 на 3 за оне испод 18 година. Након тога, у понедјељак ће се у “Клубу пензионера” одржати такмичење у шаху и боћању. У овој активности биће укључени и стари и млади.

У уторак и сриједу играће се одбојка на пијеску у Сутомору, у непосредној близини кафића “Куба либре”. У четвртак слиједи стреличарство, а биће одржано испред Црвене банке, на Црквицама.

Петак је резервисан за билијар и пикадо у локалном клубу “Холивуд билијар клуб”, а у суботу на Арена терену, иза Гимназије, играће се турнир у баскету за сениоре 3 на 3.

Спортски дио завршава се турниром у малом фудбалу код ОШ “Мексико”, док ће свечано затварање бити уприличено у понедјељак на Љетњој позорници Дома културе у 21 час.

“Та организација, када се ради искрено и када сам окружен људима чистог срца, онда све иде без проблема. За сваки дан сам нашао по једну особу, боље рећи пријатеља, који ће бити задужени за одређени спорт”, истакао је Божовић, захваливши се својим сарадницима, онима који су му изашли у сусрет – Рајку Јоличићу, шахисти Милошу Печурици, одбојкашком тренеру Чеду Грабовици, извиђачу Душану Масоничићу, градском добротвору Славку Клисићу, власнику “Арена коурт” Марку Дабановићу, те Андрији Мијовићу и Бењамину Исићу.

Пријаве су у току и могу се слати до дана самог почетка такмичења, а могу се извршити преко Инстаграм профила “за.насе.старе” или на број 067492157.