Plamenac Rumija

Sveštenik Jovan Plamenac najavljuje Trojičindanske svečanosti na Rumiji i govori o tradiciji litije sa krstom Svetog Jovana Vladimira do Crkve Svete Trojice na vrhu Rumije

Ime: 25.05. o.Jovan Plamenac Rumija; Opis: Sveštenik Jovan Plamenac najavljuje Trojičindanske svečanosti na Rumiji Tip: audio/mpeg

Crkvena opština Bar u okviru Trojičindanskih svečanosti na Rumiji (26-27.maja) na Duhove organizuje tradicionalnu litiju sa krstom Svetog Jovana Vladimira od Crkve Svetog Nikole u Mikulićima do Crkve Svete Trojice na vrhu Rumije.

Svečanosti počinju u subotu, 26. maja u 18 časova za kada je ispred Hrama Svetog Jovana Vladimira na Topolici planiran organizovan odlazak u Mikuliće gdje će se u 21 čas služiti Večernja u Crkvi Svetog Nikole a nakon toga u 22 časa Praznično bdenije u Manastiru Svetog Sergeja Radonješkog.

Litija kreće u nedjelju, 27. maja u 01 časova ispred Crkve Svetog Nikole u Mikulićima. Liturgija će se  služiti u 02 časa u Manastiru Sv. Sergeja Radonješkog a nakon litije u 05 časova i u Crkvi  Svete trojice na Rumiji.

Sportske igre na Docu od Rumije planirane su za 7 časova, osveštavanje vode na Pitinom potoku u Mikulićima u 11 časova.

Parastos na groblju Crkve Sv. Nikole u Mikulićima će se služiti u 12 časova dok je Litija oko ove Crkve sa cjelivanjem krsta Svetog Jovana Vladimira zakazana za 12:30.Trojičindanske svečanosti „Rumija 2018“ završiće se u nedjelju u 14. časova Duhovskim večernjem u Manastiru Svetog Sergeja Radonješkog.