Otac Nikola Radovic

Sveštenik Nikola Radović napadnut je ispred Parohijskog doma u Starom Baru

Ime: 22.05.2020 Otac Nikola Radovic Bar; Opis: Sveštenik Nikola Radović napadnut je ispred Parohijskog doma u Starom Baru Tip: audio/mpeg

21. maja, u večernjim časovima, ispred parohijskog doma u Starom Baru, odigrao se jedan nemili događaj. Grupa mladića koji su se vraćali sa proslave nezavisnosti Crne Gore, zaustavili su se kolima ispred Crkve Svetog Nikole i uz buku sirena i neprilične i uvredljive poruke, vređali oca Nikolu Radovića, starješinu crkve Svetog Nikole. Otac Nikola je za radio “Svetigora” rekao da je jedan mladić pokušao i fizički da nasrne na njega. “To su bile bukvalno nacističke poruke“, naglasio je otac Nikola.

Otac Nikola je takođe istakao da je policija grada Bara revnosno odradila svoj posao, te da su priveli jednog mladića čije je registarske tablice umio da zapamti.

“Taj mladić je 2000. godište i on se ne sjeća onoga svega čije posljedice sada osjećamo, ja želim maksimalno da ga zaštitim jer se iskreno pokajao kada se lično susreo sa mnom“, rekao je između ostalog otac Nikola Radović.

Mladić je prihvatio da kao znak izvinjenja uplati određenu sumu u dobrotvorne svrhe. “Ja sam mu predložio da pozove svoje drugare da mu pomognu, kao i oni koji su odgovorni za sve ovo“, rekao je otac Nikola, dodajući da se on ponudio da pomogne pri isplati, ako drugi ne budu htjeli, s obzirom da mladić nije zaposlen i nema prihode.

Ovo nije prvi put da se slične stvari događaju u Starom Baru. Otac Nikola je još jednom pozvao na mir i ljubav i ono na čemu se društvo Bara i temelji, a to je međureligijski i međunacionalni sklad.