Radenko Koprivica

Свештеник Раденко Копривица

Свештеник Раденко Копривица најављује прослављење новојављеног свештеномученика Риста (Јарамаза) Косијеревског, велико освећење обновљеног Саборног храма на Валу и Сабор Бањана и Рудињана у суботу 26. маја

Име: 23.05.2018 o. Radenko Koprivica SABOR BANJANA I RUDINJANA; Опис: У суботу 26. маја 2018. године биће одржан традиционални Сабор Бањана и Рудињана Тип: audio/mpeg

У организацији Епархије Будимљанско-никшићке, парохије бањско-рудинске и Удружења Бањана и Рудињана “Владика Сава Косановић“ у суботу 26. маја 2018. године биће одржан традиционални Сабор Бањана и Рудињана.

Сабор ће почети Светом архијерејском литургијом у 9 часова на којој ће бити обављено прослављење новојављеног свештеномученика Риста (Јарамаза) Косијеревског и велико освећење саборног храма на Валу.

Поздравну бесједу говориће књижевник Чедо Баћовић, истраживач и публициста Милош Војиновић а биће уприличена и промоција књижевног дјела свештеномученика Риста Јарамаза.

Отац Раденко говорио је и о прослави празника преноса моштију Светог Николаја, храмовне славе цркве у изградњи у Горњим Копривицама у Велимљу.