Vladika Joanikije Bijelo Polje

Света Архијерејска Литургија у Саборној цркви Светих Петра и Павла у Бијелом Пољу

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је на празник Светог Игњатија Богоносца, Светог Јована Кронштатског, Светог Данила II, архиепископа Српског, у уторак 2. јануара 2017, Свету Архијерејску Литургију у Саборној цркви Светих Петра и Павла у Бијелом Пољу.

Владици је саслуживало више свештенослужитеља Епархије, уз молитвено учешће бројног вјерног народа.

Ријечима архипастирске бесједе обратио се Преосвећени Епископ Јоаникије, говорећи о Светим Божјим угодницима, које наша Света Црква молитвено данас слави, међу којима и Светог Данила II, архиепископа Српског, велику и знамениту личност, чије нетрулежне мошти почивају у Пећкој патријаршијии миришу неземаљским, небеским мирисом.

„Ми се поносимо тим временом када је Епископ хумски Данило столовао, управо, у овој светињи и зато је лијепо што смо се данас сабрали, да овдје буде саборна служба у цркви Светих апостола Петра и Павла, коју је Свети Епископ хумски, касније Архиепископ српски Данило II, украсио овим фрескама, а могуће је и да су звоници такође из његовог времена. Он је, за кратко вријеме колико је био Епископ хумски овдје,урадио много иоставио диван траг“поручио је Владика будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.