Otac Ostoja Knezevic

Sveta Liturgija služena u Saborom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću

U 24. nedjelju po Duhovdanu, 19. novembra 2017, sveta Liturgija služena je u Saborom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.

Načalstvovao je jerej Ostoja Knežević, starješina nikšićke Saborne crkve, uz sasluženje protojereja: Slobodana Jokića, arhijerejskog namjesnika nikšićkog, Vasilija Brborića i Danila Zirojevića, te đakona dr Nikole Marojevića i Konstantina Dojića.

Vjernom narodu, sabranom na praznični dan u ovom svetom hramu, pastirskim slovom obratio se načalstvujući jerej Ostoja Knežević.

On je u svom obraćanju govorio o pročitanim jevanđeljskim pričama o Vaskrsenju ćerke Jairove i iscjeljenju bolesne žene, dva divna čuda Gospoda i Spasa našeg Isusa Hrista. Pa iako, vidjevši ova čuda, ljudi se zadiviše i proslaviše Boga, uslijedile su kasnije i one riječi: Raspni ga, raspni.

Na kraju besjede najavio je da će u ponedjeljak 20. novembra u 18 časova u nikšićkoj Sabornoj crkvi biti služeno praznično bdenije, povodom praznika Svetog arhangela Mihaila, a na dan praznika, sa početkom u 9 časova, služiće se sveta Liturgija. Na praznik Svetog Nektarija Eginskog Čudotvorca, u utorak 22. novembra, sveštenstvo će, u 9 časova, u ovom svetom hramu služiti, takođe, Liturgiju, a istog dana u 18 časova Večernju sa akatistom Svetitelju Nektariju Eginskom Čudotvorcu, čiju blagodat i silu je, po riječima o. Ostoje, prepoznalo sveštenstvo i vjerni narod ovog grada, pa ga s ljubavlju i molitvenom nadom proslavljaju.

Sveta Liturgija u Sabornoj crkvi u Nikšiću služiće se i na praznik Svetog Stefana Dečanskog, u četvrtak 24. novembra u 8 časova.