Posjeta

U Gospodu smo svi jedno: Delegacija Roma iz Podgorice posjetila Cetinjski manastir

Ime: 21 10 2018 romi ct manastir; Opis: Delegacija Roma iz Podgorice posjetila Cetinjski manastir Tip: audio/mpeg

Sa blagoslovom Arhiepiskopa cetinjskog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohije i u organizaciji parohija sa Konika i Cetinja, i Demokratskog romskog centra i Fondacije “Ruka prijateljstva”, Romi iz Podgorice posjetili su Cetinje i Cetinjski manastir, u nedelju 21. oktobra.

Goste iz Podgorice, njih četrdesetak Roma predvodili su g. Ivan Toskić, novinar Radio Svetigore i predsjednik Demokratskog romskog centra i g. Dejvid Sejdović, generalni direktor Fondacije “Ruka prijateljstva”.

Oni su posjetili Cetinjski manastir, poklonili se cetinjskim svetinjama, i obišli manastirsku riznicu, kroz koju ih je proveo i sa istorijatom manastira upoznao jeromonah Justin Mrenović.

Dočekali su ih protojerej-stavrofor Obren Jovanović i predsjednik Crkvene Opštine Cetinje g. Rajko Radusinović, koji su svima predali prigodne poklone kao blagoslov Mitropolita Amfilohija.

Posle obilaska Cetinjskog manastira u trpezariji Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog priređeno je posluženje za goste, gdje su ih dočekali profesori i učenici.

Ovom prilikom u ime gostiju g. Ivan Toskić se zahvalio Mitropolitu Amfilohiju na blagoslovu da posjete Cetinjski manastir i svim domaćinima koji su ih dočekali.

Potom su romska djeca otpjevali nekoliko romskih narodnih pjesama.

Gospod Dejvid Sejdović upoznao je sve prisutne o nastanku pjesme “Đurđevdan” i takođe se zahvalio svima na toplom dočeku.