У манастиру Светог архангела Михаила сахрањен је Милан Вујисић

У манастиру Светог архангела Михаила у Преобрђу сахрањен његов ктитор Милан Вујисић

Име: 23. 09.2021 MITROPOLIT OPIJELO PREKOBRDJE; Опис: У манастиру Светог архангела Михаила у Преобрђу сахрањен његов ктитор Милан Вујисић Тип: audio/mpeg

 У манастиру Светог архангела Михаила у Преобрђу сахрањен његов ктитор Милан Вујисић. Опијело служио Митрополит Јоаникије.

Ктитор манастира Светог архангела Михаила, Милан Вујисић, који се упокојио у Господу јутрос (23. септембра) у раним јутарњим сатима сахрањен је данас у својој задужбини у Прекобрђу.

Опијело блаженог спомена Милану Вујисићу је служио Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Јоаникије уз саслужење протојереја- ставрофора Бранка Тапушковића, протојереја Обрена Шарића и јереја Леке Вујисића.

Од овог заслужног ктитора ријечима бесједе се опростио Високопреосвећени Митрополит Јоаникије.

У име породице говорио је јереј Лека Вујисић.

Милан Вујисић је рођен у Прекобрђу 19. децембра 1945. од оца Драгише и мајке Милосаве, рођене Бабић. Одрастао је у многобројној породоци у тешком поратном времену па је од малих ногу морао вриједно радити и отимати се од сиромаштва. Један је од првих приватних предузимача у Црној Гори и са својом породицом је неуморним радом стекао завидну имовину.

Послије погибије млађег сина Зорана одлучио је да подигне манастир- задушницу свом упокојеном сину. Манастир је посветио својој крсној слави, Светом архангелу Михаилу и предао га нашој Српској православној цркви 2019. године.

Манастир који је изградио је један од већих у нашој Митрополији. Уз цркву је саградио и конак и приложио имање.

Црква га је за ктиторске заслуге одликовала орденом Светог краља Милутина.

Фото: Никола Јоксимовић