20181017 195307

U Nikšiću održano humanitarno veče čiji je cilj prikupljanja sredstava za izgradnju crkve posvećene Svetom kralju Milutinu

Ime: 19.10.2018 Razgovor sa Gosnjicem; Opis: U Nikšiću održano humanitarno veče čiji je cilj prikupljanja sredstava za izgradnju crkve posvećene Svetom kralju Milutinu Tip: audio/mpeg

U Nikšiću je, u srijedu 17. oktobra 2018, u Društvu crnogorsko-ruskog prijateljstva „Sveti Georgije“, održano humanitarno veče čiji je cilj prikupljanja sredstava za izgradnju crkve posvećene Svetom kralju Milutinu, u selu Kajkovo kod Leposavića.

Akciju organizuje Udruženje „Stefan Nemanja“, a humanitarno veče u Nikšiću je prvo u nizu zakazanih u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj, na kojima će se, uz druženje i prigodan program, prikupljati sredstva za gradnju hrama, koji će biti posvećen našem najvećem zadužbinaru Svetom kralju Milutinu.

U programu humanitarne večeri u Nikšiću učestovali su: guslari Mido Todorović, Luka Zečević, Balša Čogurić, Igor Toljić. Recitatorka Jana Koprivica, kao i etno pojci Margita Dajević i Violeta Nedović.

Tim povodom, sa Duškom Gošnjićem, predsjednikom Udruženja „Stefan Nemanja“ razgovarala je Senka Čolović Šumić.