Prromocija

У Подгорици представљена књига “НАТО агресија траје” др.Алека Рачића

Име: 12.08.2018 Promocija knjige NATO agresija traje; Опис: У Подгорици представљена књига "НАТО агресија траје" др.Алека Рачића Тип: audio/mpeg

Митрополит Амфилохије: У опасности смо да се угаси онај светолазаревски дух на Косову и Метохији и шире од Косова и Метохије

У крипти Саборног храма Васкрсења Христовог у Подгорици у суботу 11. августа 2018. године је представљена књига проф. др Алека Рачића „НАТО агресија траје“.

Осим аутора, на представљању су говорили Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије, протонеимар Момчило Станојевић и Марина Јочић.

Модеретор вечери био је протојереј Предраг Шћепановић који је на почетку подсјетио да смо ушли у двадесету годишњицу агресије НАТО на Србију и Црну Гору, на српски род и 24 године од агресије НАТО пакта на РС. Сјећања не блиједе а ова књига је истинита прича која се догодила у души српског народа, у њедрима на КиМ, Србији и Црној Гори.

О књизи је на почетку говрила Марина Јочић која се и у црногорском парламенту балила овим темама, које су код нас на жалост табу теме а овакве вечери ријетке.

“Др Рачић у овој књизи бројевима доказује колико је ,,Милосрдни анђео“ повећао број смртности од канцера на подручју гдје је дјеловао, али још више заврињава ћутање званичника на просторима гдје су ове бомбе падале“-наглашава Марина Јочић.

Она додаје да је професору Рачићу успјело да растјера ову ћутњу.

Отац Предраг је потом говорио о аутору ове књиге др.Алеку Рачићу који потиче из Гостиља Мартинићког, и осврнуо се на темаику ове књиге нагласивши да је као свештеник доста времена провео на одјељењу онкологије и да су му, дијелом, познате далекосежне последице ове агресије. Он је нагласио да се не може чињети зло а надати се добру и да ће сваког од нас стићи она небеска правда.

Аутор књиге др. Алек Рачић каже да је у књизи описана експерименталност овог рата, гдје је први пут коришћена софт бомба.

По благослову Митрополитовом своје свједочанство о свему овоме дао је и протомајствор наша два мајвећа саборна храма, подгоричког и барског, г. Момчило Станојевић који је тада био градоначелник Ђаковиће и свједок је догађаја.

Митрополит Амфилохије који је говорио на крају промоције рекао је да је оно што је забрињавајуће је то што је у опасности да се угаси онај светолазаревски дух на Косову и Метохији и шире од Косова и Метохије.