Besjedu O. Miodraga Todorovića 1

У Саборном храму у Никшићу служен је помен за све страдале током НАТО агресије на СР Југославију

Име: 24.03.2022-besjeda oca miodraga todorovica na parastosu; Опис: У Саборном храму у Никшићу служен је помен за све страдале током НАТО агресије на СР Југославију Тип: audio/mpeg

У Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, у четвртак 24. марта 2022. године, на празник Светог Софронија Јерусалимског, одслужен је помен за све страдале током НАТО агресије на СР Југославију.

Парастос је служило свештенство архијерејског намјесништва никшићког, а у служби је молитвено учествовао вјерни народ Никшића.

Ријечима бесједе обратио се протојереј Миодраг Тодоровић, који је казао да се овом агресијом, поред циљева војних, тактичких и стратешких, настојало, прије свега, да се сломи дух једног народа и да тај народ, умјесто слободарског, постане ропски.

„Хвала Богу, ипак, су дубоки темељи српског народа, ипак је традиција нешто што се не може прецртати оловком, нити једном бомбом, нити осиромашеним уранијумом, нити никаквом силом спољашњом. Дух је јачи од свега тога, он остаје непобједив и залуд сламате слободарски дух, он је као оно дрво па кад га поткресујемо њему је корјен све јачи и он онда све јаче пролистава и јаче процвјетава“, рекао је отац  Миодраг Тодоровић.