O.dalibor Milakovic

У Саборном храму у Подгорици служена Литургија и молебан за почетак нове школске године

Име: 02.09.2018-O Dalibor-Hram; Опис: У Саборном храму у Подгорици служена Литургија и молебан за почетак нове школске године Тип: audio/mpeg

У Четрнаесту недјељу по Педесетници, 2. септембра 2018. године, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, одслужена је Света Литургија.

Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Далибор Милаковић, а саслуживали су му протојереји : Мирчета Шљиванчанин и Бранко Вујачић.

Ове недјеље на Светој Литургији се сабрао велики број вјерног народа, као и мноштво омладине, студената и дјеце школског и предшколског узраста, будући да је данас такође кроз Свету Литургију служен и молебан за успјешну нову школску годину.

Свештенсво Саборног храма се иштући благослов Божији, молило за добро здравље, стицање знања и умножавање љубави како ђака и студената који се спремају за наступајућу школску годину, тако и за сав присутни вјерни народ.

Вјернима се бесједом обратио началствујући протојереј-ставрофор Далибор Милаковић, тумачећи данашње читање из Светог Јеванђеља, поучавајући вјерне, нагласивши колико је битно свједочити вјеру, колико је битно старати се о животу и нашим душама управо кроз окупљање у заједници са Христом, а то је увијек и заједница љубави.