Lavra

УКЦГ на манифестацији „Трг од ћирилице“; говори Митрополит Амфилохије

У оквиру традиционалне манифестације „Трг од ћирилице“  у порти манастира Свети Симеон Мироточиви на Немањинграду у Подгорици, сјутра, 23. августа у 20 часова,  одржаће се представљање књиге „Међу рањеним Црногорцима“ Бохумила Боучека (издање Матице српске – Друштво чланова у Црној Гори) о којој ће говорити Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, а затим ће се у 21 час одржати песничко вече чланова УКЦГ.

У понедељак, 24. августа у 21 час биће обележен јубилеј – 140 година од рођења  Владислава Петковића Диса, под насловом „То је онај живот где сам пао и ја“. О стваралаштву и животу једног од најуклетијих српских песника „очаравајуће мелодије“,  говориће песници Милица Краљ и Будимир Дубак, док ће Дисове изабране песме читати Љубисав Бјелић. Након тога  чланови УКЦГ говориће своје стихове посвете.

У  четвртак, 27. августа у 19 часова, у порти Манастира Морача,  уручиће се награда „Печат Херцега Шћепана“ овогодишњем добитнику  Живојину Ракочевићу и награде „Ћириличник“  Удружењу књижевника Црне Горе коју ће примити Новица Ђурић, председник УКЦГ.

Све ове књижевне вечери одржаће се уз поштовање мера НКТ-а.