Зоран Јовановић Мачак

“Васкрс Светиња“ Зорана Јовановића-Мачка искорак ка правди

Име: 05. 12. 2019 Zoran Jovanovic-Macak Vaskrs svitanja; Опис: "Васкрс Светиња“ Зорана Јовановића-Мачка искорак ка правди Тип: audio/mpeg

Зоран Јовановић МачакО изложби “Васкрс светиња“ која је 2. децембра 2019. године отворена у препуној Кући Ђуре Јакшића у Београду, на којој је представљено вријеме “умирања“ и васкрсења светиња у Црној Гори, разговарали смо са угледним фоторепортером “Вечерњих новости“ Зораном Јовановићем- Мачком, који је својим објективом забиљежио како су наше Светиње изгледале 90-их година а какве су сад.

Зоран Јовановић Мачак 2

Колико је туге његовој души наносило када фотографише запустјеле Светиње а колико радости њихов Васкрс, колико ризика и љепоте доноси посао фото-репортера, и када ће се изложба ,,Васкрс Светиња“ моћи наћи пред црногорском публиком-говори нам Зоран Јовановић.

Искорак ка правди“ име је књиге писца репортажа аутора Предрага Савића која је такође одржана те вечери у кући Ђуре Јакшића.

Захваљујући Зорану Јовановићу на Радију Светигора можете видјети ексклузивно његове фотографије са изложбе “Васкрс светиња”

А док чекамо његову изложбу у Црној Гори, благодарећи г. Јовановићу на нашем сајту можете видјети “Васкрс светиња“ забиљежен оком и камером Зорана Јовановића-Мачка.