Vladika Joanikije

Vaskršnja večernja služba u selu Lužac kod Berana

Ime: 10.04.2018 Vladika Joanikije Vaskrsnja vecernja Luzac Berane; Opis: Vaskršnja večernja služba u selu Lužac kod Berana Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljnsko-nikšićki G. Joanikije prisustvovao je Vaskršnjoj večernjoj službi, koja je 8. aprila 2018, služena u hramu Svetog Nikolaja Mirlikijskog u selu Lužac kod Berana.

Prazničnu večernju službu služili su sveštenoslužitelji arhijerejskog namjesništva beransko-andrijevičkog, uz molitveno učešće brojnih vjernika.

Sabranom narodu praznik Vaskrsenja Gospoda i Spasa našeg Isusa Hrista, čestitao je Preosvećeni Episkop Joanikije. On je kazao da je Gospod ustrojio da u naše dane vaskrsne nova, lijepa crkva Svetog Nikole u ovom selu i to je znak vaskrsenja Njegovog, a znak vaskrsenja Njegovog jesabiranje oko ovog svetog hrama. Blagoslovenje bio trud g-dina Vučića Popovića i njegove supruge Vere, koji su sa iskrenim motivom podigli ovu crkvicu za napredak selu i sa najdubljom roditeljskom željom za pokoj duša svojih tragično preminulih sinova.