Светлана и Милица 2

Весели поправ III: Светлана и Милица

Име: Veseli Poprav 03 Svetlana i Milica; Опис: Светлана и Милица Тип: audio/mpeg

Драги читаоче, ако не желиш да поново долазиш у школу на часове, лекције, састанке, сарадње, стигао си на право мјесто. Ова збирка није толико весела, колико је занимљиво испитивање свих наших битака за срећу и истину. Ако пажљиво замислиш сваку слику, осјетићеш оно што је осјетила Злата, забавне тренутке њеног живота и неке велике препреке које је у својој другој породици, школи, прешла. Ако се на том путу нешто и замаштало, не мора да значи да је мање истинитије. 

Светлана Забијако, Школске Авантуре

 

Ово је савршен водич за оне које желе да сазнају зашто се понекад осећамо као да нисмо сами у соби. Такође, у овој књизи су упутства како се старати о одређеним створењима и, ако су та створења опасана, како се храбро суочити са њима. Али, прије него што вам се то деси, све што треба да урадите је да читате и уживате!

Милица Адамовић, Књига магичних створења

 

Светлана Забијако је рођена у Русији, у Вороњежу, а у школи ”Блажо Јоков Орландић” је од првог разреда. Она свира флауту, пати од треме освајајући многобројне награде, гледа и промишља филмове, игра игрице, пише и посматра свијет из посебне перспективе.

Милица Адамовић је рођена у Београду 2008. године, а преселила се у Бар 2010. Воли да пјева, црта, чита, плеше, а прије свега, да пише и учи нове језике, као што су италијански и јапански. Поред прозе, пише и поезију, свира клавир и остварује сјајне резултате из соло пјевања и жеља јој је да једног дана постане оперска пјевачица. Воли авантуре, па је писање један од начина да их доживи.

Светлана и МилицаОве двије ученице ОШ ”Блажо Јоков Орландић” из Бара су, вјеровали или не, у свом основношколском узрасту, већ постале велика имена у свијету писане ријечи.

Шта све расте у Књижевном врту који вриједно залива и његује њихова наставница и менторка Маја Симовић, те каква све чуда извиру из Читалачког клуба ”Чајанка у пет”, послушајте у овом радосном разговору.

Светлана и Милица су нама весело поправиле недељно поподне, а надамо се да ће и вама!

Аутор емисије: Тијана Лекић
Тонска реализација: Ален Вукас